Alle veje fører til Rom

Den næste store turnering for topspillerne inden French Open bliver den legendariske grus-turnering i Rom.

Novak Djokovic har vist tænder i Madrid, som han vandt, men Rafael Nadal er ikke langt bagefter med fine sejre i Monte Carlo og Barcelona.

Andy Murray slog Nadal i sidste uge, og det er ikke tit, at det sker, så han må også være ved at blive ladet op.

Og så skal man jo aldrig nogensinde afskrive en Stan Wawrinka. Det kan godt være, at han er ustabil som en Hulk, men det er jo også der, at han er bedst.

Og vil en ny helt pludselig dukke op i smadre de andre med ketcher og bold? En Roger Federer, måske?

Novak Djokovic

Novak Djokovic i kamp mod Stan Wawrinka

Djokovic vs Nadal

Lad os lege lidt med de forskellige dele af set up´et og finde frem til en mulig vinder ved hjælp fra vores venner på tennis.com. Det vil også give et fingerpeg om, hvem der kunne gå hen og vinde French Open, som starter d. 22. maj.

I den første fjerdedel af lodtrækningen finder vi Djokovic, som qua sin sejr i Madrid naturligvis er blandt favoritterne.

Han er dobbelt forsvarende mester i Rom, og han har vundet turneringen fire gange i alt. Men nu skal det jo ikke være lutter lagkage det hele, så arrangørerne har da lige proppet Nadal med i denne del.

Svær del for Nadal

Nole har dog et godt tag på sin spanske rival og har vundet 13 sæt i træk mod ham. De mødtes i finalen i Rom i 2014, hvor Djokovic spillede noget af sit bedste grus-tennis nogensinde.

Det er heller ikke sikkert, at Nadal går videre herfra, da folk som Milos Raonic og Nick Kyrgios også befinder sig her.

Federer kan stadig

I anden fjerdedel skal vi møde vores gode, gamle ven Roger Federer, som stadig kan få folk til at besvime af begejstring.

Han har efterhånden passeret de 34 år, men han har også passeret Murray som nummer to på ATP-verdensranglisten, så helt skidt er han altså ikke kørende.

Det bliver spændende at følge ham her, for der er en ung gut med, som måske bliver det næste store hit i tennis-verdenen.

Østrigsk wonderkid

Østrigske Dominic Thiem tabte godt nok til King Fed i Brisbane i år, men han er i den grad up and coming.

Læg dertil, at gode spillere som Richard Gasquet og Kei Nishikori også befinder sig i denne del.

Stan the Man

Årets ubekendte er som altid Stan Wawrinka, som kan spille fuldstændigt anonymt og kedeligt i en runde og så eksplodere i den næste.

Det gør ham til en meget underholdende figur at følge, og der var ingen, der havde regnet med, at han ville smadre alt og alle ved sidste års French Open.

Her lå han midt i en skilsmisse, men det slog han væk i to uger og satte alle på plads.

Han er heldig i den tredje fjerdel, for Jo-Wilfred Tsonga har trukket sig, så han ligner en sikker semifinalist.

Skal Murray gøre det på grus?

I fjerde og sidste del lurer britiske Andy Murray.

Vi fornærmer nok ikke nogen fans, hvis vi slår fast, at det ikke just er grus, som er Murrays yndlingsunderlag.

Vi skal tilbage til sidste år for at finde hans seneste sejr på grus, hvor han flot vandt i Madrid. I 2016 har han vundet og tabt til Nadal og fået tæsk af Djokovic.

Hans bedste resultat i Rom er en semifinale i 2011, men han har gode chancer for at nå det igen. Højest rangerede modstander i hans del er nemlig Tomas Berdych, og ham slog Murray nemt i sidste uge i Madrid.

Hvem ryger så videre?

Det ligner nogle frække kampe i semifinalerne, som sagtens kunne gå til Novak Djokovic og Dominic Thiem fra øverste halvdel.

Det ville gå ud over Rafael Nadal og Roger Federer, men så er der noget at forbedre til French Open.

I den nederste halvdel kan vi godt se Stan Wawrinka pløje sig igennem sammen med Andy Murray.

En finale kunne være Djokovic mod Wawrinka, hvilket vil være en gentagelse af French Open finalen fra sidste år, hvor schweizeren vandt i fire sæt.