US Open

Sponsoreret Artikel

Det er årets sidste Grand Slam, og vi venter alle spændt på US Open 2016 live stream.

Den fantastiske turnering bliver afviklet i New York, og man kan næste ikke få en bedre afslutning på Slam-året i en federe by.

Traditionen tro tager alle spillerne US Open 2016 live stream ultra seriøst, for det vil være en genial måde at runde en lang sæson af på.

Vi hepper naturligvis på vores tennis-muse Caroline Wozniacki, som har været i to finaler i The Big Apple, men hun har aldrig sat tænderne i det fristende æble. I år har hun en finaleplads at forsvare ved US Open, så motivationen må være i top.

Hun får dog hård konkurrence fra sidste års vinder, Serena Williams, som i øjeblikket er indehaver af alle fire Grand Slams hos kvinderne.

På herresiden er vinderen på ingen måde givet, og der er masser om buddet ved US Open live stream. Novak Djokovic kan ingen komme uden om, men har den fem-dobbelte mester Roger Federer mon benene i år? Rafael Nadal har været ude i et skadespræget år, men kan få et giftigt comeback. Andy Murray har før vundet turneringen, og man skal jo heller ikke undervurdere spillere som Kei Nishikori, Stan Wawrinka eller sidste års vinder, Marin Cilic, ved US Open 2016 live stream.

Om US Open

Årets sidste Grand Slam bliver sat i gang i New York, når de første server bliver fyret af sted på Billie Jean King Tennis Center på Flushing Meadows-anlægget i The Big Apple. Turneringen bliver afviklet på hard court, og sådan har det været siden 1978. Det er den sidste chance for at få en Slam-titel på CV´et, inden sæsonen er forbi, og der spilles traditionelt meget lækker tennis i byen, der aldrig sover.

Den første turnering blev spillet tilbage i 1881 på græs på Rhode Island, og det var kun medlemmer af United States National Lawn Tennis Association, der måtte deltage. Det nød Richard Sears godt af, så han snuppede syv titler i træk.

Det var dog problematisk for mange, at turneringen skulle holdes ude på Rhode Island, og efter en afstemning i 1915 rykkede den da også til Forest Hill, New York, hvor langt flere havde mulighed for at deltage. Først i 1968 blev det en Open-turnering, hvor der var plads til både mænd og kvinder, og der blev lukket op for professionelle spillere med en samlet præmiesum på 100.000 dollars.

Første til at bruge tie-break og lys

US Open var pionerer på flere fronter, og i 1970 var man de første til at bruge tie-break ved stillingen 6-6, mens det også er den eneste Grand Slam, hvor man bruger tie-break i afgørende sæt.I de andre tre Grand Slams spiller man til to overskydende point i det afgørende sæt.

I 1973 blev mænd og kvinder for første gang aflønnet ens, da både John Newcombe og Margaret Court fik den fyrstelige sum af 25.000 dollars for deres finalesejre, og i 1975 var man de første til at bruge lys på banen, så man kunne spille i tusmørket.

I 1978 flyttede man venue fra Forest Hill til det nuværende Flushing Meadows-anlæg, og så gik man fra ler, som man havde spillet på siden 1975, til det nuværende hard court. Den amerikanske stjerne Jimmy Connors blev dermed den eneste, der nåede at vinde på både græs, ler og hard court.

De store mestre

Connors er i øvrigt efter Open-turneringens indførelse den meste vindende singlespiller sammen med Pete Sampras og Roger Federer med fem titler. Imponerende nok, så vandt Federer sine fem i træk fra 2004-2008, og den elegante schweizer siger da også, at han altid føler sig enormt afslappet i New York.

Den forsvarende mester er dog overraskelsen Marian Cilic, som vandt sin første Grand Slam ved at besejre Kei Nishikori  i finalen i tre sæt med 6-3, 6-3, 6-3. Hos kvinderne er det Serena Williams, der er forsvarende champion, da hun i sidste års finale slog vores danske Caroline Wozniacki med 6-3, 6-3 i finalen. Det var i øvrigt den anden US Open finale, som “Wozzy” har tabt, da hun også i 2009 tabte til Kim Clijsters fra Belgien.

Nyheder om US Open

Caroline on fire!

Den danske tennisspiller Caroline Wozniacki fortsætter med at imponere under årets sidste Grand Slam, US Open. Hun er nede som nummer 74 i verden, men det holder hende bestemt ikke tilbage. Den tidligere verdensetter er nu i kvartfinalen ved US Open efter en fremragende turnering, som ingen havde set...

Wozniacki møder Williams i opvisning

De to veninder, Caroline Wozniacki og Serena Williams, skal mødes i en opvisningskamp i Madison Sqaure Garden i New York næste år. Ved samme lejlighed skal schweiziske Stan Wawrinka op mod Gaël Monfils i den berømte arnea, hvor blandt andet New York Knicks spiller deres kampe i NBA. Williams...

Fakta

Spillested: USTA Billie Jean King National Tennis Center
Lokation: Flushing Meadow – Corona Park, Flushing, NY 11368, United States
Underlag: Hardcourt
Dato: 31. august – 13. september
Website: US Open
Kategori: Grand Slam tennis
Hvem tror vi vinder: Novak Djokovic, Serena Williams

Vindere i Herresingle

Vinder 2014: Marian Cilic
Vinder 2013: Rafael Nadal
Vinder 2012: Andy Murray

Vindere i Damesingle

Vinder 2014: Serena Williams
Vinder 2013: Serena Williams
Vinder 2012: Serena Williams