Live Stream Petra Kvitovas kampe

Sponsoreret Artikel

Ikke som de andre piger

Petra Kvitovás vej til tennistoppen har været noget anderledes end hendes medsøstre blandt de bedste tenniskvinder. Hun har nemlig ikke gået på en af de talentfabrikker som mange af de andre, men trænede i stedet i hjembyen Bílovec i Tjekkiet, indtil hun var 16 år. Her opfordrede hendes ungdomstræner hende til at gå efter en professionel karriere inden for sporten, og som sagt så gjort.

Der skulle dog gå yderligere fem år, før hele tennisverden blev på fornavn med den lyshårede tjekke.

Sensationel sejr

Året var 2011, og stedet var Wimbledon, hvor hun helt sensationelt spillede sig i finalen mod favoritten Maria Sharapova.

Her var det ventet, at det var russeren som ville vinde slaget mellem de to langbenede kvinder. Maria Sharapova er 1.88 cm, men Kvitová rager med sine 1.83 også godt op i landskabet.

Det kan godt være, at hun er den lille af de to, både hvad angår højde og pengepung, men den sommerdag i London skrev Petra Kvitová sig ind i historiebøgerne, da hun blev den første venstrehåndede spiller til at vinde turneringen siden landsmanden og idolet, Martina Navratilova, havde gjort det i 1990.

Samme år sluttede hun af med at vinde sæsonfinalen i Qatar, hvor hun blandt andet slog danske Caroline Wozniacki i to sæt.

Mindre nedtur

Det var ventet, at Kvitová ville nå pladsen som nummer et i begyndelsen af 2012. Hun var kun en enkelt kamp fra at gøre det, men presset blev for meget, og i stedet blev der sat gang i en mindre nedtur med en titeltørke på 10 måneder. Dog kunne hun holde fast i den succes, som hun havde sammen med det tjekkiske landshold. Her vandt Tjekkiet finalen ved Fed Cup for første gang som selvstændig nation. Det usammenhængende spil fortsatte dog på WTA touren, og i midten af 2013 var Kvitová helt ude af top 10 for første gang siden kometåret i 2011.

Men der skulle hun ikke blive. Allerede i 2014 var hun helt tilbage i fanden i voldske version af sig selv, som hendes fans ikke kan få nok af. Efter en så som så sæson var hun helt på toppen ved Wimbledon, hvor hun for anden gang kunne løfte Venus Rosewater- trofæet og lade sig hylde som årets dronning.

Fanden i voldsk som bare pokker

Petra Kvitová lever af sin ekstremt aggressive spillestil. På de dage hvor det kører for hende, er der ikke den spiller, hun ikke kan slå. Det har hun vist igen og igen. Specielt på de hurtige underlag kommer hendes power virkelig til udtryk. Men den store risiko er også hendes værste fjende, og hun er kendt for at lave uforholdsmæssige mange uprovokerede fejl.

Nyheder om Petra Kvitova


Store skadesproblemer truer Australian Open

Nedtællingen til årets første Grand Slam er gået i gang. Om en uge skal hele tennis-toppen samles i Melbourne for at dyste om Daphne Akhurst-trofæet for kvindernes vedkommende, mens mændene kæmper om Norman Brookes-pokalen. Men turneringen er i alvorlig fare for at misse nogle af sportens største spillere. Der... read more

Fakta

  • Født: 08. marts 1990
  • Spillehånd: Venstre
  • Professionel siden: 2006
  • Aktiv: Ja
  • WTA rangliste: 2