De Danske Tennisklubber

Har du også svært ved at finde ud af hvilken tennisklub, der passer bedst til dine behov?

Dansktennis.dk har i samarbejde med de danske klubber udarbejdet denne platform. Her kan du få svar på mange af de spørgsmål, du møder, hvad enten det drejer som om klubskifte, indmeldelse i klub for første gang eller bare ønsker at prøve kræfter med denne fantastiske sport via pay and play.

Ved valg af klub er mulighederne mange. Dansk Tennis forbund, som ofte bare kaldes DTF, er det specielforbund, som står for organiseringen af de tennisklubber, der er medlem af Dansk Idræts Forbund. Forbundet er opdelt i fire regioner; FTU (Fyns Tennis Union)JTU (Jyllands Tennis Union, KTU (Københavns Tennis Union) og SLTU (Sjællands Tennis Union). Under hver region kan du finde de klubber i området, hvad de hver især udbyder, hvor de er placeret og meget mere.

Fyens tennis union

Fyns Tennis Union, eller FTU som den også kaldes, er bindeledet mellem de fynske tennisklubber og Dansk Tennis Forbund. Det er den næstmindste af de fire lokalafdelinger og tæller i skrivende stund 41 klubber. FTU blev dannet tilbage i 1942 og beskæftiger sig i dag med alt fra motionstennis til topfaciliteterne på det spritnye Marienlyst Tenniscenter Odense. Den fynske turneringskalender er propfyldt og har niveauer så alle kan være med.  

Jyllands Tennis Union

Jyllands Tennis Union (JTU) er den største af de fire lokalafdelinger og fungerer som det daglige bindeled imellem klubberne og sportens højeste myndighed, Dansk Tennis Forbund. Den nuværende form så dagens lys tilbage i 1999, og er en sammenlægning mellem de tidligere Nordjysk Tennis Union og Sydjysk Tennis Union. Man har 154 medlemmer og arrangerer hvert år aktiviteter, der spænder imellem alt fra sommertræf til de årlige Jyske Mesterskaber, der afholdes både inde og ude.  

København tennis union

Københavns Tennis Union (KTU) er både den mindste af de fire lokalafdelinger, og det er den yngste. Den blev oprettet i 1943 kun et år efter, at man havde organiseret sig på Fyn. KTU, som Unionen kaldes har 15 medlemmer, heriblandt KB, der både er en af landets første og største tennisklubber. Turneringens-kalenderen spænder fra alt imellem motionstennis til Københavnermesterskaberne, der afholdes både inde og ude.  

Sjællands tennis union

SLTU står for Sjællands Tennis Union og er en afdeling under Dansk Tennis Forbund. SLTU består af 134 klubber og dækker et område bestående af Sjælland, Lolland, Falster og Bornholm. Sjællands Tennis Union blev etableret tilbage i 1911, og er det daglige bindeled imellem klubberne og Dansk Tennis Forbund. Hvert år afholder man et væld af turneringer, både for singlespillere, men også for hold. Turneringerne afholdes på alle plan, men årets højdepunkter er Sjællandsmesterskaberne, som afholdes både udendørs og indendørs.