Live Stream Novak Djokovics kampe

Sponsoreret Artikel

En af de helt store

Den serbiske spiller er uden tvivl en verdensklassespiller. Ja, faktisk har legenden André Agassi udtalt, at Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer nok er de tre bedste spillere, der nogensinde har været. Store ord, når man også tænker på spillere som Guillermo Vilas, Jimmy Connors, Bjørn Borg, Boris Becker, Pete Sampras og Agassi selv.

Men det kan dog ikke diskuteres, at Djokovic kommer i ”Hall of Fame”, når karrieren engang slutter. Allerede som fire-årig startede han med at slå til boldene, og da han var seks blev han kaldt ”Det største talent siden Monica Seles”.

Han kom hurtigt på en tennisskole i Tyskland og begyndte den professionelle karriere i 2003, hvor det blev til spredt succes. Talentet var dog uomtvisteligt, og i 2006 vandt han sin første ATP-titel med Dutch Open.

Elsker Australian Open

Siden har serberen ikke set sig tilbage, og nu begyndte det virkelig at rulle for ham. I 2007 slog han verdens nummer 3, 2 og 1 lige i træk, og det er ikke sket siden 1994, hvor tyske Boris Becker gjorde det samme. Becker, der i øvrigt er træner for Djokovic i dag.

I 2008 kom så den første store triumf, da han vandt Australian Open. I semifinalen slog han Roger Federer og blev med 20 år den yngste spiller, der har nået semifinalen i alle fire Grand Slams. I finalen var Jo-Wilfred Tsonga ikke nogen konkurrent, og det var første gang siden 2005, at en Grand Slam ikke var vundet af enten Federer eller Rafael Nadal.

Australian Open er hans yndlingsturnering, og han er den første mandlige spiller, der var vundet turneringen tre gange i træk.

Et vanvittigt højt niveau

2011 var et fantastisk år, som helt stod i Djokovic´ tegn. Serberen vandt Australian Open (igen), Wimbledon og US Open samt syv andre titler, heriblandt en rekord- femte World Tour Masters 1000, og så slog han rekorden for indtjening i single-rækkerne med $12 millioner.

Nadal blev slået i seks finaler af ”Nole” på tre forskellige underlag, og han måtte bagefter erkende, at det var det højeste niveau, han havde set tennis på.
Siden har han vundet prægtige kampe som Australian Open-finalen i 2012, som af mange betegnes som den bedste kamp nogensinde og Wimbledon-finalen i 2014, hvor han fik ram på alletiders champ, Roger Federer.

Nyheder om Novak Djokovic


Overskuds-Djoko tordner imod finalen

Det er ikke mange dage siden, at DR’s tennisekspert Per Colstrup Vinkel argumenterede for, at det ikke bliver Novak Djokovic, som vinder French Open i år. – Resultaterne har været snorlige, men han har ikke set så godt ud. Djokovic har været irriteret, frustreret og utilfreds med sit spil.... read more

Hvem vinder French Open?

Så er det lige ved at være tid til årets anden Grand Slam. Fra søndag d. 22. maj og to uger frem skal verdens bedste tennisspillere samles i Paris for at dyste om at være den stærkeste på det orange grus. Du kan stream alle kampe fra French Open... read more

Fakta

  • Født: 22. maj 1987
  • Spillehånd: Højre
  • Professionel siden: 2003
  • Aktiv: Ja
  • ATP rangliste: 1