Live Stream Andy Murrays kampe

Sponsoreret Artikel

Endelig Wimbledon til en brite

Det må være hårdt at have en hel nation på sine skuldre, men skotten Andy Murray har gjort det med bravour. I snart 100 år har man i England sukket efter en helt på Wimbledon grønne græs, og da det så viste sig at være en skotte, så indlemmede man ham i familien og kaldte ham brite.

Hvor Tim Henman knækkede under presset, så modstod Murray med sin ikke altid helt tilnærmelige person, som kan virke arrogant og tilbageholdende. Men han beskrives dog også som ualmindelig konkurrrenceminded og nægter at give op, hvilket kan få ham til at gå lidt ind i sig selv og ikke virke så åben.

Men mon ikke alle i Storbritannien tilgav ham, da han i 2013 nåede Wimbledon finalen for andet år i træk. Tre gange var han blevet stoppet i semifinalen og en gang i finalen, og det lignede grangiveligt et Henman-syndrom, da han stillede op mod Novak Djokovic.

Her var der dog ingen slinger i valsen og i tre rene sæt slog han serberen og blev den første brite til at vinde Wimbledon siden Fred Perry 77 år tidligere.

Den evige to´er

Han var dog også ved at blive kendt som den evige to´er, da han havde tabt US Open finalen i 2008 til Roger Federer, Australian Open til samme i 2010, endnu en Australian Open finale i 2011 og altså Wimbledon finalen i 2012 til Federer.

Men så kom gennembruddet med en OL-guldmedalje på eget græs ved de olympiske lege i London, og senere på året fulgte han op med en sejr i US Open finalen mod Novak Djokovic i en sejtrækker over fem sæt.

Ikke en mors dreng

Murray har aldrig været bange for at åbne munden, og det har bragt ham i problemer flere gange. Efter en kamp mod danske Kenneth Carlsen i 2006, udtalte han, at de to havde spillet ”som kvinder” i første sæt, hvilket ikke var en populær kommentar.

I selvsamme år sagde han, at han holdt med alle andre hold end England ved VM i Tyskland. Det sparkede igen til diskussionen, om han ser sig selv som skotte eller brite.

Og han har også antydet, at der er matchfixing i tennis, hvilket ikke var synderligt super blandt kollegerne.

Heldigvis lader han også tennis-ketcheren tale for sig en gang imellem, og vi glæder os til endnu flere kampe mod rivalerne Novak Djokovic, Rafael Nadal og Roger Federer.

Nyheder om Andy Murray


Hvem vinder French Open?

Så er det lige ved at være tid til årets anden Grand Slam. Fra søndag d. 22. maj og to uger frem skal verdens bedste tennisspillere samles i Paris for at dyste om at være den stærkeste på det orange grus. Du kan stream alle kampe fra French Open... read more

Fakta

  • Født: 15. maj 1987
  • Spillehånd: Højre
  • Professionel siden: 2005
  • Aktiv: Ja
  • ATP rangliste: 3