Frederik Løchte Nielsen

Sponsoreret Artikel

Læs biografien om den danske tennisspiller Frederik Løchte Nielsen.

Regler og Vilkår
Dansktennis viser sammen med Bet365 mere end 40.000 streamede begivenheder direkte hvert år.
Bemærk venligst at IP-rettighederne til at streame disse begivenheder ejes på landsniveau, og derfor kan der være begivenheder, som du ikke kan se, grundet disse restriktioner. Før du registrerer dig hos Bet365 og indbetaler til din konto for at kunne se en bestemt begivenhed via Bet365 Live billeder anbefales det, at du først forespørger hos Bet365, hvorvidt det er muligt at se den pågældende begivenhed via Live billeder fra landet, hvor du befinder dig.

18+ – Regler og vilkår gælder – Stopspillet.dk 70222825 – ROFUS.nu

Det var nok ikke mange uden for tennissporten, der kendte til Frederik Løchte Nielsen, da han i 2012 fik tildelt et wild card til herredouble sammen med sin engelske makker Jonathan Marray.

Pludselig på alles læber

Men det gik slag i slag for de to partnere, som lige pludselig befandt sig i finalen i den fineste tennisturnering i verden. Og minsandten om ikke Løchte Nielsen/Marray endte med at snuppe titlen i en vanvittig spændende finale over fem sæt med 4-6, 6-4, 7-6, 6-7, 6-3.

Pludselig var den danske tennisspiller på alles læber herhjemme, og han blev behørigt hyldet, da han landede på dansk jord igen.

Tennis i blodet

Det er dog ikke tilfældigt, at han lige skulle vinde denne turnering. Hans bedstefar Kurt Nielsen var nemlig i herresinglefinalen i både 1953 og 1955, hvor han tabte begge gange. Han har dog vundet en Grand Slam, da han i 1957 vandt mixeddoublefinalen i US Open med Althea Gibson.

Barnebarnet droppede efter Wimbledonsejren samarbejdet med Marray, og det har knebet med resultaterne siden. Han satsede på single, men uden den store succes.

Derimod vandt han endnu en ATP doublefinale 5. januar 2014 med svenske Johan Brunström som partner. Så hvem ved; måske er der flere Grand Slams i Frederik Løchte Nielsen.

Fakta

  • Født: 27 august 1983
  • Klub: Lyngby Tennisklub
  • Spillehånd: Højre
  • Professionel siden: 2001
  • Aktiv: Ja
  • ATP rangliste: 341