French Open

Sponsoreret Artikel

Gå ikke glip af årets anden store Grand Slam. 

Regler og Vilkår
* VIGTIG MEDDELELSE – Dansktennis.dk viser sammen med bet365 mere end 40.000 streamede begivenheder direkte hvert år. Bemærk venligst at IP-rettighederne til at streame disse begivenheder ejes på landsniveau, og derfor kan der være begivenheder, som du ikke kan se, grundet disse restriktioner. Før du registrerer dig hos bet365 og indbetaler til din konto for at kunne se en bestemt begivenhed via bet365 Live billeder anbefales det, at du først forespørger hos bet365, hvorvidt det er muligt at se den pågældende begivenhed via Live billeder fra landet, hvor du befinder dig. Du finder bet365’s kontaktoplysninger ved at klikke her, derefter skal du gå til Tjenester øverst i højre hjørne og vælge Kontakt os.

For at anvende tjenesten Live Billeder skal du logge ind og have midler på din konto eller have placeret et væddemål indenfor de sidste 24 timer

18+ – Regler og vilkår gælder – Stopspillet.dk 70222825 – ROFUS.nu

Om French Open

French Open er den anden Grand Slam på årets tenniskalender. Den afholdes fra slutningen af maj til starten af juni og afslutter forårets sæson på grus. Hvert år kæmper 128 mænd om at løfte det legendariske Coupe des Mousquetaires, som er opkaldt efter det berømte franske Davis Cup hold med René Lacoste, Jean Borotra, Henri Cochet og Jacques Brugnon. For kvinderne er det Suzanne Lenglen trofæet, der er på spil.

Verdens hårdeste Grand Slam

French Open regnes i brede tenniskredse for den hårdeste af de fire Grand Slams. Det gør den på grund af det tunge underlag, og det faktum at turneringen spilles uden tiebreak. Første gang, der blev spillet toptennis i Frankrig, var i 1891. Den første kvindeturnering blev afholdt seks år senere i 1897. Indtil 1925 var turneringen kun åben for medlemmer af franske tennisklubber, men herefter blev det muligt for alle amatører at deltage. I starten var turneringen kendt som Championnat de France, som på dansk betyder de franske mesterskaber. De første år blev French Open afholdt forskellige steder. Men i 1928 åbnede det legendariske Roland Garros uden for Paris, og her har den været afholdt lige siden. Stadion er opkaldt efter en fransk pilot fra 1. Verdenskrig, hvilket var et krav for, at det franske tennisforbund kunne få jorden stillet til rådighed. I 1968 var French Open den første af de fire Grand Slams til at blive ”Open” for både amatører og professionelle tennisspillere.

Overfladen til French Open

Roland Garros adskiller sig fra de andre Grand Slams ved, at det er den eneste, som spilles på det langsomme grus. Hvor servekanonerne har en klar fordel på Hard Court og græs, udlignes den på gruset. Derfor så man heller aldrig eksempelvis Pete Sampras vinde turneringen i Paris. I stedet favoriserer den noget langsommere overflade spillere med teknik og power i grundspillet. En af dem var Michael Chang.

Chang mod Lendl

Den 5. juni 1989 trådte en ung knægt ind på et af verdens mest berømte tennisanlæg. Med sine 17 år var Michael Chang ikke engang gammel nok til at stemme, og nu skulle han op imod den daværende verdensetter Ivan Lendl, som tilmed havde vundet turneringen tre gange før. Alt gik efter planen for superstjernen, som let vandt de første to sæt, mens drengen tæskede rundt på den anden side af nettet med et ansigt, der mest af alt lignede en kedel, der var ved at koge over. Da Lendl brød Changs serv fra starten af tredje sæt, virkede det næsten umuligt for den unge amerikaner at komme tilbage. Men pludselig forvandlede han sig fra kid til kriger, og på trods af alvorlige kramper i låret vandt Chang de efterfølgende tre sæt. Efter fire timer og 37 minutter kunne Michael Chang, med tårerne trillende ned af kinderne, trække sig sejrrigt ud af opgøret, der stadigvæk står som et af de mest markante i historien. Syv dage senere løftede han Coupe des Mousquetaires og blev den yngste vinder af en Grand Slam nogensinde, da han i finalen slog svenske Stefan Edberg.

Kongen af gruset

I 2005 blev spanieren Rafael Nadal kronet til ny konge af Roland Garros. Som 19-årig blev han den tredje teenager, der kunne skrive en Grand Slam på CV’et. Faktisk har spanieren kun prøvet at spille med en enkelt gang uden at vinde. Det var i 2009, hvor en knæskadet Nadal tabte til Robin Söderling i fjerde runde. Han er også den spiller med flest sejre i nyere tid, hvor han har vundet ni gange, hvilket også gør ham til den spiller, der har vundet den samme Grand Slam flest gange. I år får han dog kamp til ketcheren af verdens nummer et, Novak Djokovic, som naturligvis gerne vil hente den Grand Slam, som han mangler i samlingen.

Fakta

Spillested: Stade Roland Garros
Lokation: 16th arrondissement, Paris, France
Underlag: Grus
Dato: 22. maj – 5. juni 2016
Website: French Open
Kategori: Grand Slam tennis
Hvem tror vi vinder: Rafael Nadal, Maria Sharapova

Vindere i Herresingle

Vinder 2015: Stanislas Wawrinka
Vinder 2014: Rafael Nadal
Vinder 2013: Rafael Nadal
Vinder 2012: Rafael Nadal

Vindere i Damesingle

Vinder 2015: Serena Williams
Vinder 2014: Maria Sharapova
Vinder 2013: Serena Williams
Vinder 2012: Maria Sharapova