Caroline deler nationen

I de seneste dage har Caroline Wozniacki fyldt en hel del i de danske medier. Men for en gang skyld er det ikke hendes præstationer på banen, der snupper spalteplads. Ej heller er det hendes kærlighedsliv eller venskab med Serena Williams.

I stedet er det valget af den danske verdensstjerne som fanebærer til OL i Rio, der har skabt røre i den danske andedam. Onde tunger mener, at Caroline Wozniacki er et skidt valg, da hun ikke har boet inde for Danmarks grænser i en lang årrække, mens andre mener, at man skal have vundet medaljer ved et OL for at udfylde det ærefulde hverv at lede de danske atleter. En af dem er riffelskytten Stine Nielsen, som til Ekstra Bladet fortæller:

– Jeg ved ikke, om Caroline er den rigtige. Jeg havde selv stemt på en anden, fordi jeg synes, at fanebæreren skal have vundet en OL-medalje før. Og der har man nogle stykker at vælge i mellem denne gang.

Der udover undrer hun sig over valget, da Wozniacki endnu ikke officielt er udtaget. Men den udtagelse er for Wozniackis vedkommende en formalitet på linje med dengang, Paul Elvstrøm sejlede medaljer hjem til fædrelandet.

Selv forholdet verdensstjernen sig kun kortfattet til kritikken:

  • Alle har ret til en mening. Jeg er stolt af at bære fanen, det er en kæmpe ære. Ellers har jeg ingen kommentarer, skriver hun i en mail til Ekstra Bladet.