Caroline møder Grand Slam-vinder i første runde

Den danske tennis-dronnning Caroline Wozniacki kommer på noget af en opgave, når tager fat på Wimbledon, der starter mandag i næste uge.

Danskeren er efterhånden gledet ned som nummer 37 i verden, og det betyder, at hun ikke længere er seedet. Det overgår nemlig kun de 32 bedste i turneringen.

Derfor kan hun nu se frem til at møde Svetlana Kuznetsova i første runde, og ja, det er den Kuznetsova.

Russeren vandt US Open i 2004 og French Open i 2009, og selv om det immervæk er et par dage siden, så er hun stadig et stort navn.

Den 31-årige russer er nummer 14 på verdensranglisten, og det er efterhånden et stykke tid siden, at Wozniacki har haft sådan en placering.

Røg ud i tredje runde

Wozniacki varmede op til Wimbledon med en turnering i Eastbourne, som hun vandt tilbage i 2009 og var i semifinalen i 2015.

I første runde mødte hun Aliza Cornet, om blev besejret for syvende gang ud af otte indbyrdes opgør, og så ventede Samantha Stosur i anden runden.

Men meget overraskende moste Wozniacki hende og var favorit mod nummer 43 på verdensranglisten, Monica Puig, i tredje runde.

Her vandt danskeren godt nok første sæt med 6-4, mens tabte så 3-6, 4-6 i det to følgende.

Frygteligt 2016

2016 har været et mareridtsår for Wozniacki, som har kæmpet med skader og formnedgang og nu er dumpet helt ned som nummer 37 i verden.

Ved Australian Open gled hun ud allerede i første runde med 1-6, 7-6, 6-4 til Yulia Putintseva fra Kazakhstan, mens hun slet ikke var med til French Open på grund af en ankelskade.

Forhåbentligt med til OL

Desuden var udset som bannerfører ved OL i Rio, men hun er ikke blevet udtaget, da hun ikke har spillet nok landskampe.

Nu har Dansk Tennis Forund og Dansk Idræts Forbund så sendt en dispensationsansøgning af sted, og der kommer svar d. 30. juni.

Her er hun forhåbentligt stadig med ved Wimbledon.