Er Nadal tilbage? Vinder turnering nummer 49 på grus!

Det har lagt fra været imponerende, hvad Rafael Nadal har præsteret i de seneste år. Længe så det ud til, at han måtte abdicere sin trone som konge af det orange grus. Men med to sejre i træk ser spanieren ud til at være i fantastisk form forud for French Open.

Rafael Nadal rækker armene i vejret efter sin sejr i Barcelona. Han har nu vundet to turneringer i træk.

Rafael Nadal rækker armene i vejret efter sin sejr i Barcelona. Han har nu vundet to turneringer i træk.

I sidste uge vandt Rafael Nadal den stærkt besatte Monte Carlo Masters i Monaco, og i denne uge fulgte han op med at tilføje endnu en titel til sin rekordliste ved at vinde Barcelona Open. I finalen slog Rafa den forsvarende mester Kei Nishikori i to sæt med cifrene 6-4, 7-5.

Jeg er meget glad for denne sejr, da det er en af de vigtigste turneringer, jeg har vundet samtidig med, at det er endnu en uge, hvor jeg har spillet virkelig godt. Det har været to fantastiske uger, hvor jeg trives for første gang i lang tid, fortalte Nadal efter sin finalesejr. Det skriver tennis.com.

Tog de rigtige beslutninger

De seneste to år er Nadal røget tidligt ud af turneringen, som er blevet vundet af Kei Nishikori. Men i en spændende kamp imellem de to topspillere viste Rafa rutinen, og tog de rigtige beslutninger, når det var nødvendigt.

Jeg spillede imod nummer seks i verden, og når du gør det, skal du levere dit bedste, hvis du vil vinde, forklarede spanieren efter kampen.

Sejr nummer 49

Det var Rafael Nadals 69. sejr i karrieren, men også den 49. gang, at han vandt en turnering på favoritunderlaget grus.

Men hvad der er nok så i øjefaldene, så var det niende gang, at han vandt i Barcelona, hvilket bertyder, at han kan føje Barcelona Open til gruppen af turneringer, han har vundet ni gange. De to andre er French Open og Monte Carlo Masters.

Han er den eneste spiller i verden, der har vundet samme turnering ni gange, og det understreger Nadal’s status som den bedste grus-spiller i historien.

Det er i sandhed specielt. Jeg ved ikke om, det kan gøres igen. Hvis jeg kan gøre det, er det muligt, men det bliver svært. Jeg har vundet så mange hårde turneringer på grus og er meget glad for, at Barcelona er en del af de turneringer, som jeg har vundet ni gange, udtaler Nadal.

Sidste år gav spanieren skylden på sin dårlige forhånd, da han røg ud i ottendedelsfinalen til Fabio Fognini. Her et år senere var det netop forhånden, som lynede, når det virkelig gjaldt.

Begge spillere var tæt på deres topniveau og gav ikke hindanden ro på noget tidspunkt. Ved stillingen 3-3 i første sæt havde Nishikori tre break-bolde, men Nadal kom stærkt tilbage og vandt fem point i træk. I andet sæt virkede det som om, japaneren kom bedre med, men i sidste ende sendte han bolden i nettet, hvorefter Nadal kunne række armene vejret.

Tilbage blandt favoritterne

Men alverdens eksperter har haft travlt med at melde den tidligere verdensetter færdig i toptennis, er det langt fra en overraskelse for Roger Federer, at han er tilbage i vindercirklen. Ifølge Federer er Nadal, spilleren man skal slå, hvis man skal vinde French Open.

Schweizeren var selv i Barcelona i forbindelse med noget sponsorpleje, men var ikke i aktion på banen.

Jeg var ikke overakset. Det som sker, er, at vi ser Rafa komme tilbage fra en skade endnu engang, for at genfinde sit topniveau. Det synes jeg er fantastisk. Det er ikke normalt, heller ikke selvom vi har set ham gøre det før, fortalte Roger Federer efter finalen.

Jeg synes, det er utroligt, at folk troede, at han ikke ville være konkurrencedygtig igen. Spilleren der lige har vundet i Monte Carlo.

Frem imod French Open mener Federer da også, at Rafael er manden man skal slå, hvis man skal vinde i Paris, også selvom Novak Djokovic givetvis er favorit.

Novak har aldrig vundet i Paris, selvom han nok er favorit. Men Nadal er Nadal, vurderer Federer.

Der er ikke nogen tvivl om, at det helt store mål for Rafael Nadal er Roland Garros, som spilles i slutningen af maj. Som led i forberedelserne dertil deltager han næste uge i Madrid Open, hvorefter endnu en højt profileret turneringer venter i Rom.