Federer kan blive ældste mester i 45 år.

US Open har i den grad været et eksempel på, at 30 virkelig er det nye 20. I hvert fald er turneringen domineret af spillere, som har nået en alder, hvor der for kvindernes vedkommende som regel er gået bleskift i den, og hvor mændene bare er blevet for gamle til at kunne følge med.

Det er specielt de ”gamle” Damer der har ført an, da tre ud af de fire semifinalester har passeret det skarpe hjørne.

På herrer-siden har Roger Federer spillet som en vårhare og har ledt tankerne tilbage til dengang, ingen kunne røre ham på toppe af tennis-hierarkiet.

30 rocks!

Skulle han gå hen og vinde US Open, vil han være den ældste mester i 45 år. Den er kun en håndfuld gange, at de ældre herrer har fået lov til at komme til. Den seneste spiller over 30 til at vinde US Open var Pete Sampras, som 27 dage efter sin 31 års fødselsdag stod med trofæet på Arthur Ashe Stadium tilbage i 2002.

I år er Federer fyldt 34 år, to måneder og et par dage, så der er stadigvæk noget tid at løbe på, hvis han vil have titlen som den ældste spiller nogensinde til at vinde en Grand Slam. Den har Ken Rosewall, der i en alder af 37 år, to måneder og en dag vandt Australian Open i 1972. To år tidligere blev han den ældste vinder af US Open. Der var han kun 35 år.

I semifinalen møder Roger Federer landsmanden Stanis Wawrinka. Du kamp kan kan du se live online her