Hvem vinder French Open?

Så er det lige ved at være tid til årets anden Grand Slam. Fra søndag d. 22. maj og to uger frem skal verdens bedste tennisspillere samles i Paris for at dyste om at være den stærkeste på det orange grus. Du kan stream alle kampe fra French Open gratis live online!

Set med danske øjne er det naturligvis ærgerligt, at French Open bliver uden Caroline Wozniacki. Den danske tennis stjerne er fortsat ude med den ankelskade, som har holde hende fra banen i gennem en lang periode.

Trist er det også, at man undvære Roger Federer. Den 34-årige schweizer har trukket sig med en drilsk rygskade. En rygskade, der har voldt ham store problemer de seneste måneder. Det er første gang siden 1998, hvor Federer blev professionel, at han misser en Grand Slam-turnering. Selvom han har gjort fremskridt, er han alligevel ikke på 100 procent, og vælger derfor at melde fra.

– Jeg føler, at jeg tager en unødvendig risiko ved at spille French Open, når jeg ikke er helt klar.

– Beslutningen var ikke let at tage, men jeg tog den for at sikre, at jeg kan spille i resten af sæsonen og for at forlænge resten af min karriere, udtaler han til BBC.

Men hvem kan vinde?

Men derfor kan man sagtens sætte sig til rette og streame live tennis fra French Open.

Hos mændene tæller favoritfeltet de gamle kendinge. Den helt store favorit er naturligvis Novak Djokovic, men verdensranglistens nummer ét har mistet sin aura af uovervindelighed i løbet af denne grus-sæson. Han røg tidligt ud i Monte Carlo, vandt så ugen efter i Madrid, men tabte finalen i Rom i den sidste forberedelse inden French Open.

Novak Djokovic

Novak Djokovic er den store favorit i French Open, som er den eneste Grand Slam han ikke har vundet.

Andy Murray besejrede i finalen Djokovic i to sæt med 6-3, 6-3, og således gav Murray sig selv en vidunderlig fødselsdagsgave, da skotten søndag fyldte 29 år.

De to stod også overfor hinanden ugen forinden, hvor det altså var serberen, der trak det længste strå.

Hvad med Nadal?

Der er ikke nogen tvivl om, at Rafael Nadal er Kongen af Rolland Garros og altid skal regnes blandt favoritterne. Nadal har vundet French Open ni gange i løbet af de 11. gange har deltaget i turneringen.

Sidste år blev nederlaget i kvartfinalen hans kun andet nederlag i Paris. Modstanderen i den kamp var Novak Djokovic.

Efter at have været ned i et alvorligt formdyk har han de seneste uger vist fremragende form og både vundet opvarmningsturneringen i Monte Carlo og i Barcelona.

Når man alligevel kan sætte tvivl ved han chancer ved French Open, er det fordi, han endnu mangler at slå en af topspillerne. I Madrid røg han ud i semifinalen til Andy Murray, og i Rom sluttede deltagelsen i kvartfinalen, hvor han tabte to tætte sæt til Djoko.

Brag af en semifinale

Og Nadal skal slå serberen, hvis han vil i finalen. Lodtrækningen lægger nemlig op til, at de to tørner sammen i semifinalen.

I alt er serberen oppe på syv sejre i træk i indbyrdes kampe mod den spanske grusspecialist.

I den modsatte lodtrækningshalvdel er der lagt op til en semifinalekamp mellem briten Andy Murray og turneringens forsvarende mester, schweizeren Stanislas Wawrinka, hvis seedningerne holder.

Skulle Djokovic i øvrigt lykkes med at vinde turneringen, vil han være forsvarende mester i alle fire grand slam-turneringer på samme tid. Men French Open er den eneste Grand Slam som Djoko aldrig har vundet.

Vanvittig Williams

Hos kvinderne er der ikke nogen tvivl om, at det er Serena Williams, man skal slå, hvis man skal hyldes som vinder.

Efter syv ugers pause knuste Williams både modstandere og kritikere i Rom, hvor hun ikke afgav et eneste sæt. Dermed er der lagt i kakkelovnen til, at French Open bliver stedet, hvor hun skal tangerer Seffi Graf’s rekord på 22 Grand Slam-sejre.

Amerikaneren står til at skulle møde Victoria Azarenka i kvartfinalen, men Azarenka har hverken spillet godt i Madrid eller i Rom.  Dog er hviderusseren kendt for at være en gudsbenådet fighter og skal nok give en god kamp!

Alligevel forventes Williams at være for står en mundfuld, og semifinalen ligger til at være en gentagelse af finalen i Australian Open. Her får Williams mulighed for at få revanche mod Angelique Kerber.

Husk at du kan steame alle kampe ved French Open live online direkte til din skærm. Du kan nemt oprette en konto hos bet365, som streamer hele turneringen.

Rigtig god fornøjelse.