Hvem vinder i Madrid?

I denne uge er de bedste tennisherrer samlet i den spanske hovedstad for at dyste i den præstigefyldte Madrid Masters, der en del af forberedelserne til Roland Garros, som begynder senere på måneden.

Sidste år blev turneringen i Spanien vundet, af Andy Murray, som vandt sin første sejr på grus. I finalen slog han Rafael Nadal, der efter en svær periode ligner den Rafa, som kaldes Kongen Af Det Orange Grus. Han har vundet to turneringer i træk, og Murray vil da heller ikke afskrive ham blandt favoritterne.

Alle spillere går igennem en svær periode, hvor de ikke nødvendigvis spiller så godt, som de plejer. Men Rafa er fortsat en af de bedste spillere på dette underlag, og han arbejder hårdt både på og uden for banen, så det er svært at sige om, han vil finde sit gamle niveau. Jeg tror, vi må vente og se, siger Murray til tennis.com

 

Hvis nogen ved hvilken form spanieren er i, må det være Andy Murray. De to har trænet sammen den seneste uge i Nadals hjemby, Manacor.

Andy Murray er en af dem, som i denne uge er i den spanske hovedstad. Han vandt Madrid Masters sidste år. Hvor han slog Rafael Nadal i finalen.

Andy Murray er en af dem, som i denne uge er i den spanske hovedstad. Han vandt Madrid Masters sidste år. Hvor han slog Rafael Nadal i finalen.

 

Fuld af positivitet

Selv er den spanske stjerne fuld af positivitet frem imod Madrid, hvor han har muligheden for at vinde sin tredje turnering på stribe.

En tidligere verdensetter har allerede vundet i Monte Carlo og i Barcelona, men mangler fortsat at slå til imod de spillere, der er rangeret højere end ham selv. Dog er han tilfreds med den vej, tingene er gået på det seneste.

Jeg har spillet godt i noget tid, men det er vigtigt, at resultaterne følger med, fortalte Nadal til et sponsorarangement i sidste uge.

På tros af, at der har været turneringsfri har verdensranglistens nummer fem haft travlt. Han er blevet udnævnt til fanebærer på det spanske hold, der til sommer skal afsted til OL i Rio, en ære som vores egen Caroline Wozniacki også skal udfylde.

Derudover har han også langt sag an imod den franske minister, Roselyne Bachelot, der anklagede ham for brug af doping. Samme sag har fået Nadal til at skrive til det internationale tennisforbund for at bede dem om at lægge alle hans prøver med diverse blodværdier frem til offentligheden.

 

Hvad med Federer?

Det så ikke ud til, at Roger Federer ville stille til start ved Madrid Masters i denne omgang. Ifølge planen skulle han ikke i kamp før Roland Garros, men i 11. time blev han meldt til alligevel.

Schweizeren besluttede sig for, at turneringen alligevel skulle være en del af hans forberedelser til French Open. Man har vel også et standpunkt, til man tager et nyt?

Federer, der vandt turneringen i 2012, røg sidste år ud i anden runde til Nick Kyrgios. Det vil være hans anden grus-turnering i år. Federer var også med i Monte Carlo, hvor han tabte i kvartfinalen til Gael Monfils.

Hvis begge spillere kommer så langt, er der lagt op til et brag i kvartfinalen imellem Rafael Nadal og Roger Federer.

Djoko er topseedet

Naturligvis er verdensranglistens nummer ét, Novak Djokovic, topseedet til Madrid. Han vandt turneringen tilbage i 2011 og vil denne gang gøre et forsøg på at vinde sin tredje Masters i år. Djoko har allerede vundet både Indian Wells og i Miami.

Længe virkede han nærmest uovervindelig, men den opfattelse blev ændret, da han tabte i anden runde i Monte Carlo til Jiri Vesely, der ligger nummer 55 i verden.

Det var serberens første andenrunde-nederlag i tre år og et nederlag, der sendte chokbølger igennem tennisverden. Derudover var det Djokos andet nederlag i år. Det første kom, da han trak sig med øjenproblemer.

Siden Monte Carlo har han ikke været på grus og er således lidt en lottokupon frem imod Madrid.

Mulig åbning imod mini-Djoko

Novak Djokovic spiller muligvis sin første kamp i Madrid imod en af morgendagens stjerner. Her kan han støde ind i teenageren, der går under navnet Mini-Djoko. Der er tale om den kun 19-årige Borna Coric fra Kroatien. Han er i skrivende stund den yngste spiller blandt de 40 øverste på verdensranglisten.

Coric har fået sit kælenavn på grund af hans spillestil, der minder meget om den ”gamle” Djoko. Bliver det ikke til en kamp imellem Djokovis og hans yngre udgave af sig selv, bliver det gruspecialisten Nicolas Almagro.