Ligner en ny sejr til Djoko

I denne uger er den mandlige tennistop samlet i Monaco for at dyste imod hindanden i Monte Carlo Country Club. Selvom Monte Carlo Rolex Masters ikke er en af de obligatoriske turneringer for topspillerne længere er det stadigvæk en turnering, som mange af dem nyder at deltage i.

En stor del af tennistoppen bor i Monaco, og anlægget i Monte Carlo Country Club er deres hjemmebane. Det er her, de træner, når de ikke er på farten. Samtidig er det den turnering, som for alvor sætter foråret i gang og hermed også forberedelserne til French Open, da begge turneringer spilles på det orange ler.

Hvem skal slå Djoko

Det helt store spørgsmål op til turneringen er, hvem der skal stå i vejen for Novak Djokovic? Lige nu er opfattelsen, at serberen er uovervindelig, hvilket helt sikkert ikke er noget, han er utilfreds med.

Steve Tignor, der tennisekspert på BBC og tennis.com kommer her med sit bud på, hvordan det vil gå i Monaco ind til semifinalen.

  1. Pulje

Hovedpersonen i denne pulje er naturligvis Novak Djokovic, som er favorit til at vinde alle de turneringer han deltager i, indtil der sker et eller andet end, der gør nu. Hans helt store mål i foråret er at vinde French Open for første gang, men derfor vil den ærerige Djoko gøre, hvad han kan for hele tiden at bevise sin uovervindelighed.

Men han har ikke fået verdens nemmeste lodtrækning i turneringen her. Vejen til semifinalen går både igennem Gael Monfils og David Ferrer.

  1. Pulje

Her finder vi Roger Federer, som skal finde formen igen efter en knæoperation. Det er første turnering siden Australian Open, og sikkert den eneste han spiller inden French Open. Derfor er han heller ikke favorit til at nå semifinalen. Den giver Tignor i stedet til Jo-Wilfried Tsonga.

  1. Pulje

Her finder man den tidligere Konge af det orange ler, Rafael Nadal. Tidligere har han holdt Djokovic fra at vinde og har været et sikkert kort i finalen. Men med den form han er i, tænker spanieren givet vis ikke så langt. Vejen til en eventuel semifinale vil nemlig gå igennem Dominic Thiem, som netop har slået ham i Buenos Aires og som af mange er spået til en outsiderrolle ved Roland Garros. Kommer han forbi Thiem, venter Stan Wawrinka, og det er ham, som Tignor forventer går i semifinalen.

  1. Pulje

For første gang i hans karriere må Andy Murray glæde sig til at skulle tilbage på ler efter en skuffende periode på Hart Court. Hverken Miami eller Indian Wells var tilfredsstillende, og han må være bekymret for sin form. Dog er han fortsat bedste bud på en semifinalist i den sidste pulje.

 

Bedste bud på en semifinale er altså: Djokovic imod Tsonga eller Wawrinka imod Murray og Djoko imod Wawrinka i finalen.