Nadal sagsøger fransk minister i dopinganklage

Dopingspøgelset rasler med ketcheren i tennissporten, og nu gider en af sportens største stjerner ikke at finde sig i mere.

Rafael Nadal har derfor sagsøgt den tidligere franske minister for sport og helbred Roselyn Bachelot, som i sidste måned på fransk tv anklagede Nadal for doping.

Rafael Nadal vinder stor turnering

Rafael Nadal vinder stor turnering på grus. Nu skal han forsvare sig mod dopinganklager.

Nadal forsvarer integritet

I tv-showet Le Grand 8 sagde hun, at Nadals syv måneder på sidelinjen i 201 sikkert skyldtes en positiv dopingtest. Det skriver tennis.com.

Det vil Nadal ikke finde sig, så mandag har han sagsøgt Bachelot for hendes fornærmende bemærkninger.

– Gennem denne sag vil jeg forsvare min integritet og min position som atlet, men også de værdier jeg har kæmpet for hele min karriere. Jeg vil også undgå, at en offentlig person kan komme med fornærmende eller falske anklager mod en atlet ved at bruge medierne uden bevis eller grund og kan slippe ustraffet fra det, siger spanieren.

Skulle han vinde sagen, vil han donere en eventuel erstatning til en NGO eller en fond i Frankrig.

Bachelot er en idiot

Ikke bare Nadal er rystet over Bachelots anklager. Flere spanske idrætsfolk har taget afstand til hende og støtter offentligt Nadal. Også den spanske olympiske komité og medlemmer af dens spanske regering har kritiseret den tidligere franske minister, mens fodboldklubben Real Madrid også har udtalt sin støtte til Nadal.

Nadals onkel, Toni Nadal, er endda gået så langt som at kalde Bachelot en idiot ifølge de spanske medier.

Nadal er fanebærer ved OL

Den spanske olympiske kommité har endda villet gøre Nadal til fanebærer for Spanien til OL, ligesom vores Caroline Wozniacki er blevet udvalgt til at gøre det samme for Danmark.

Nadal var i øvrigt udnævnt til det samme ved OL i London i 2012, men han meldte fra på grund af en skade. Eller åbenbart fordi han var dopet ifølge Bachelot.

Nadal udtrykker sin dybe tro på det franske lovsystem i søgsmålet og har ikke flere udtalelser i sagen.

Nadals rekordserie

Spanieren er en af de mest vindende tennisspillere i historien med 14 Grand Slam-titler i sportstasken. Dermed er han nummer to på listen over flest Grand Slams sammen med Pete Sampras og mangler kun tre af de store trofæer for at nå Roger Federer.

Langt de største triumfer er kommet ved French Open, hvor Nadal på sit elskede grus har vundet ikke færre end ni gange, hvilket er rekord.

Sharapova knaldet for doping

Bemærkningerne fra Roselyn Bachelot kommer i kølvandet på dopingsagen mod Maria Sharapova, som lige nu er i en sag vedrørende stoffet meldonium, som hun er blevet knaldet for i år.

Meldonium bruges til behandling af hjerteproblemer og øger iltoptaget og blodforsyningen, hvilket øger træningskapaciteten hos atleter. Man kan ifølge producenten få mere fysisk og mental kapacitet.

Wada besluttede at forbyde stoffet i 2015, da de mente, at det blev bevidst brugt af atleter til at forbedre deres præstationer, og forbuddet blev effektueret 1. januar 2016.

Så mange er taget for brug af meldonium

Det fik alle russiske atleter besked om i september 2015 ifølge de russiske anti-doping myndigheder, og Sharapova har også fortalt, at hun fik en mail fra Wada, men at hun ikke fik læst den igennem.

Hun har taget meldonium i 10 år på grund af magnesium-mangel og diabetes.

Sharapova er dog ikke den eneste, der er blevet knaldet for stoffet. Landsmændene Ekaterina Bobrova, kunstskøjteløb, og cykelrytteren Eduard Vorganov er også gået i fælden. Desuden er også den svenske løber Abeba Aregawi og marathonløberen Endeshaw Negesse fra Ethiopien blevet taget med meldonium i blodet.