Nadal vinder i Stuttgart

Rafael Nadal slog Viktor Troicki i to sæt og vandt Mercedescup for tredje gang i karrieren. Det var spanierens første sejr på græs, siden han vandt græsturneringen over dem alle, Wimbledon, tilbage i 2010.

Den topseede spanier havde slet ikke nogen serveesser i semifinalen imod Gael Monfis, men hamrede igennem i finalen. Her levede han ni stykker allerede i første sæt. Det skriver tennis.com

Det var en Rafael Nadal fuld af selvtillid, der tog første mulighed i andet sæt og gjorde tingene færdig på 1 time og 27 minutter.

Normalt skulle man tro, at sådanne ”småtitler” var hverdagskost for en spiller af Nadals kaliber, men han var ovenud lukkelig efter sejren.

  • Jeg er meget, meget glad. Det er min anden sejr i år, og det giver mig en hel masse selvtillid, lød det fra spanieren. Sejren i Stuttgart er hans 66. i karrieren og hans fjerde på græs.

Det var da heller ikke helt uproblematisk for Nadal, som blev sat på hårdt arbejde af både Bernard Tomic og Marcos Baghdatis tidligt i turneringen, men han blev bedre og bedre og ser ud til at være i fin form frem mod Wimbledon 2015.

Det er første gang, at turneringen afholdes på græs. Normalt har underlaget været grus, men da man har valgt at forlænge forberedelserne til Wimbledon med en uge, er det blevet lavet om.