Overskuds-Djoko tordner imod finalen

Det er ikke mange dage siden, at DR’s tennisekspert Per Colstrup Vinkel argumenterede for, at det ikke bliver Novak Djokovic, som vinder French Open i år.

– Resultaterne har været snorlige, men han har ikke set så godt ud. Djokovic har været irriteret, frustreret og utilfreds med sit spil. Og det har heller ikke været særlig godt, vurderer kommentatoren og fortsætter:

– Djokovic har famlet lidt i blinde efter den stil, hvor han udelukkende gør, hvad der skal til for at vinde og ikke mere. Han har i stedet måtte kæmpe og slide og ikke ramt den rytme, som spillerne gerne vil have for at være godt rustet til uge to, hvor det bliver afgjort, Per Colstrup Vinkel i denne uges udgave af podcasten Sportsugen.

Men i Paris er verdensranglistens nummer et god i gang med at sætte sine kritikere til vægs. Her er han klar til semifinalen efter en sejr over tjekken Tomas Berdych med 6-3, 7-5, 6-3. Det var serberens 24. sejr over Berdych ud af 26 mulige.

Men en ting er hans sejr. En helt anden ting er den måde, som den kom i land på. Som cifrene også fortæller, så fik Berdych aldrig rigtigt et ben til jorden, og hele kampen var overstået på under to timer, hvis man trækker den korte pause fra.

Regner væk

Normalt er regn kun et tema ved Wimbledon, der spilles om en måneds tid. Her har den været en tilbagevendende del af turneringen, der efterhånden spiller en lige så naturlig del af oplevelsen som det hvide tøj.

Men i år har regnen i den grad spillet en rolle ved Roland Garros, hvor det nærmest mere er renglen end undtagelsen, at kampene bliver stoppet.

Kvartfinalen blev afbrudt på grund af regn ved stillingen 3-3 i tredje sæt, men det var en kortvarig byge. Snart var spillerne tilbage på banen med Djokovic som den dominerende. Han tog tre partier på stribe og vandt opgøret.

Vundet 100 millioner dollars

Efter sin sejr i kvartfinalen var det en anderledes Dkokovic som viste stort overskud, da han smilende lod sig interviewe iført sydvest, som ellers er en hovedpåklædning, man forbinder mere de gamle fiskere, der var Skagensmaler Michael Anchers favoritmotiv, end med tennisstjerner.

Men man kan også godt forstå, at serberen går rundt med et smørret smil på læben. Tidligere på ugen rundede han en vanvittig milepæl, da han med sejren over Roberto Bautista Agut har vundet mere end 100 millioner dollars. Det svarer til 666 millioner kroner efter den aktuelle kurs og gør ham til den mest vindende spiller i historien målt på pengepræmier.

Nummer to på listen er Roger Federer med 98,01 millioner dollar, men en skade holder schweizeren væk fra dette års French Open.

Bare et bounce

Men lige meget hvor meget overskud han spiller med, så ændrer hverken penge eller præstige på det faktum, at serberen har en enormt temperament, hvilket man også fik at se i kvartfinalen.

Her var han ved at gøre livet svært for sig selv, da serberen hamrede sin ketsjer i gruset, så den næsten ramte en af banemedarbejderne.

Selv prøvede Djoko forståeligt at nedtone episoden efter kampen.

  • Det var bare et heldigt bounce, og jeg har sagt undskyld, forklarede han ifølge Tennis.com.

Men i værste fald kunne han have været diskvalificeret, hvilket ville være frygteligt både ham selv og også for turneringen, som lider af afbud fra Roger Federer, og Rafael Nadal, der har trukket sig med en skade i håndleddet.

Spiller for en Serena-slam

Frygteligt for Djoko da han har muligheden for at blive den første spiller siden Rod Laver til at vinde alle fire Grand Slams i træk. Han spiller for fire på stribe og ikke en Grand Slam. I så fald skal han have vundet alle fire Slams i samme kalenderår.

Den seneste til at have alle fire titler på samme tid var Serena Williams, som sidste år vandt en såkaldt Serena-slam, da hun sejrede ved Wimbledon. Senere havde hun chancen for en ægte Grand Slam, men fejlede ved US Open.

Come-back Queen

Efter nederlaget aflyste Williams alt og var først tilbage ved Australian Open. Den var ikke en succes, og igen holdt hun en lang pause.

Ved French Open er det heller ikke fordi, tingene bare flyder i olie, men amerikaneren har vist sig som en ægte come-back Queen og er med hiv og sving klar til semifinalen. Her møder hun hollandske Kiki Bertens, der blev den første hollænder i 45 år, der når frem til semifinalen i turneringen.