Sharapova blev advaret fem gange!

Hele ugen har tennisverden handlet om Maria Sharapova. Først spekulationerne om hendes eventuelle karrierestop, og dernæst om hendes indrømmelse af doping.

Ifølge den russiske tennisstjerne selv fik hun aldrig læst den mail fra det internationale dopingagentur WADA om forbudte stoffer i 2016, og var derfor ikke klar over, at meldonium var kommer på listen. Et stof som hun efter eget udsagn har taget i 10 år, da hun led meget af influenza og var i risikozonen for en arvelig diabetes.

Men den forklaring bliver nu skudt godt og grundigt ned af den engelske avis The Times. Ifølge avisen fik tennisspillerne hverken en, to eller tre advarsler om, at meldonium ville blive forbudt. Fem gange skulle spillerne været blevet gjort opmærksomme på situationen.

Tre gange af det Internationale Tennis Forbund og to gange af kvindernes tennisforbund i måneden op til, at meldonium røg på WADAs liste over dopingmidler.

Ifølge Ekstra Bladet forløber forløbet således.

Den 22. december fik Sharapova og hendes kollegaer så deres fjerde advarsel af WTA, også via e-mail, hvor der ventede et direkte link til listen over de forestående forbudte præparater – heriblandt meldonium. Sidste advarsel blev givet den 29. Altså, to dage før meldonium blev gjort forbudt.

Mandag d. 7. marts stod hun frem og fortalte om sin positive dopingtest fra d.26. januar midt under Australian Open.

De nye oplysninger er unægtelig ikke noget, som får situationen til at se bedre ud for den 28-årige russer.