Sweet, Caroline! Wozniacki videre

Den danske tennis-stjerne Caroline Wozniacki er videre til anden runde af årets sidste Grand Slam, US Open.

Natten til tirsdag dansk tid slog hun den amerikanske kvalspiller Taylor Townsend i tre sæt med 6-4, 3-6, 6-4.

Som sætcifrene antyder, så var det en tæt kamp, men danskeren brød Townsends serv til 5-4 i tredje og afgørende sæt og kunne så serve kampen hjem.
Dermed har hun vundet tre ud af tre kampe mod amerikaneren.

En gammel kending

Nu venter så en kamp mod russiske Svetlana Kuznetsova, som sendte italienske Francesca Schiavone ud med 6-1, 6-2.

Verdens nummer 10 har Wozniacki dårlige erfaringer med, da de også mødtes i første runde af Wimbledon i år.

Her vandt Kuznetsova 7-5, 6-4 og fik oven i købet udlignet til 6-6 i indbyrdes opgør. Danskeren har dermed tabt de to seneste kampe mod russeren, som hun seneste vandt over i Eastbourne i 2015. Ærgerligt nok, når man tænker på, at Wozniacki havde krammet på sin kommende modstander fra 2009 til 2011 med fire sejre i træk.

Så skred træneren

Danskerne fik i øvrigt en rigtig skidt optakt til turneringen, da hendes tjekkiske træner David Kotyza trak sig efter bare en træning med Wozniacki.

Den officielle forklaring er, at han ikke kunne være væk fra sin kone og søn på tre i længere tid ad gangen. Derfor vil han kun være træner i Tjekkiet og måske tage ud med en enkelt spiller fra hjemlandet i ny og næ.

Piotr Wozniacki er ifølge eb.dk rasende over beslutningen og har nu erklæret, at han er træner for sin datter for fremtiden.

Dermed indgår Kotyza i en lang række af trænere, som har været der for Wozniacki i kortere eller længere perioder. Listen tæller Sven Groeneveld, Ricardo Sanchez, Thomas Johansson, Thomas Högsted, Arantxa Sanchez og Michael Mortensen.

To finalepladser

US Open er i øvrigt den Grand Slam, hvor Woznaicki har haft størst succes gennem tiderne.

I 2009 var hun i finalen mod belgiske Kim Clijsters, som dog vandt 7-5, 6-3. Fem år senere gentog hun bedriften og var oppe mod veninden Serena Williams, men igen måtte hun give fortabt.

6-3, 6-3 vandt amerikaneren, og så tog de to bekendte ellers på natklub. Lad os håbe, at Woznaicki kan gøre det samme i år. Efter finalen.