Farvel, French Open

Så blev det et au revoir til årets anden Grand Slam, som foregik på det røde grus i Paris.

French Open blev en kæmpe triumf for Novak Djokovic, som endelig den Slam, han manglede i samlingen, mens Serena Williams endnu en gang gik finalekold og ikke nåede op på Steffi Grafs rekord på 22 Grand Slams i karrieren.

Suveræne Djokovic

Lad os dog ligge lidt på mændenes turnering først, hvor Djokovic jagtede sin første titel på Roland Garros efter finalenederlag i 2012 og 2014 til Rafael Nadal og sidste år til Stan Wawrinka.

Tidligere på ugen havde DRs tennisekspert Per Colstrup Vinkel været ude at sige, at det heller ikke blev i denne omgang for Djokovic, som forinden havde vundet Wimbledon, US Open og Australian Open og dermed kunne hente alle fire trofæer på en gang.

Det ville ikke være en helt ægte Grand Slam, da man skal vinde dem på alle på samme kalenderår, men mon ikke serberen lever med det.

Det gik pænt let

De tre første runder gik smertefrit med sejre i tre sæt for verdensetteren, mens Roberto Bautista-Agut tillod sig at tage første sæt i ottendedelsfinalen, uden at det dog influerede på en favoritsejr.

I kvartfinalen blev Tomas Berdych nemt udryddet, inden Djokovic stod overfor et af de nye supertalenter, Dominic Thiem fra Østrig.

Ungersvenden fik dog kun syv partier i de tre nemme sæt.

Stærk i finalen

I finalen ventede Andy Murray, som lidt overraskende havde sendt Stan Wawrinka ud i semifinalen.

Det er ikke britens yndlingsunderlag, men han slog Djokovic i finalen i Rom tidligere på året, så der var lidt håb forude for Murray.

Det blev dog hurtigt knust af en stærkt spillende Djokovic i finalen, som tog sejren i fire sæt med 3-6, 6-1, 6-2, 6-4.

Det var Djokovic´ 12. Grand Slam titel, og han er nu kun to efter Pete Sampras og Rafael Nadal samt fem efter Roger Federer, som dog ikke har vundet en Grand Slam i fire år.

En Golden Slam

Hvis Djokovic skal gøre dette år helt specielt, så skal have lave en såkaldt Golden Slam, som tyske Steffi Graf lavede i 1988.

Her vandt hun samtlige Grand Slams og OL-guld i single.

Noget lignende kunne sagtens ske for Djokovic, som er i sit livs form lige nu. Det hævdes, at han er meget god til at give krop ro på de rigtige tidpunkter, og han skal heller ingen steder, før Wimbledon starter om tre uger.

Jagten på Graf

Hos kvinderne var Serena Williams på jagt efter sin 22. Grand Slam titel, hvilket ville bringe hende op på siden af Steffi Graf.

Hun havde chancen for en ægte Grand Slam sidste år, da hun havde vundet Australian Open, French Open og Wimbledon, men snublede overraskende i semifinalen ved US Open til Roberta Vinci.

I dette års Australian Open var hun i finalen, men måtte lade sig slå af tyske Angelique Kerber efter tre sæt.

Bukkede under for presset

Derfor var det en meget tændt Serena, der nu skulle på jagt efter Graf og rekorden, og det så også meget godt ud på vej til finalen.

I kvartfinalen gik det ud over Yulia Putintseva, Kazakhstan, mens Kim Bertens fra Holland tabte i to sæt i semifinalen.

I slutkampen ventede så Garbiñe Muguruza, Spanien, og amerikaneren var naturligvis storfavorit.

Men endnu en gang bukkede hun under for finalepresset og tabte 7-5, 6-4.

Wimbledon forude

Nu har alle spillerne så lidt ro, inden den næste store Grand Slam, som bliver på det grønne græs ved Wimbledon.

Som sædvanligt er der opvarmningsturneringer i Halle, Nottingham og s´Hertogenbosch, inden Wimbledon kører fra d. 27. juni til d. 10. juli.

Her vil Djokovic naturligvis være favorit til at tage sæsonens tredje Grand Slam og komme i sin femte finale på seks år og tredje i træk.

Serena Williams kan tage sin syvende titel og komme i sin anden finale i træk. Sidste år slog hun pudsigt nok Muguruza i Wimbledon-finalen i to sæt.